V českém strategickém hitu Mashinky začala přistávat letadla. Honza Zelený svou vysněnou hru obohatil o letiště a první balík letadel. Brzy mají dorazit další letadla, která budou odpovídat pozdějším epochám hry.

„V Mashinkách se v současné době nachází 17 letadel. Letadla mohou přepravovat omezené druhy nákladu (cestující, pošta, zboží a jídlo),“ uvádí autor a upozorňuje, že je to poměrně drahý způsob přepravy cestujících a nákladu. Na druhou stranu je to extrémně rychlý způsob.

Ve hře můžete navrhnout své vlastní letiště umístěním dlaždic dráhy jednu po druhé, pojezdových drah, křižovatek, letištních stojánek, letištních budov nebo třeba hangáru. Můžete také vytvářet, sdílet nebo používat razítka zajímavých letišť, což usnadňuje jejich opětovné použití a váš design si může oblíbit řada jiných hráčů.

S letadly souvisí několik nových úkoly, zatímco některé starší úkoly lze nyní splnit pomocí letadel. A pozor, havarovaná letadla padají k zemi.

Mashinky jsou dostupné v předběžném přístupu na Steamu a obsahují české titulky. V současné době se hra prodává za 22,99 eur (565 Kč).