Vojenská sandboxová simulace Arma 3 dostala rozšíření Old Man. České studio Bohemia Interactive pro svou úspěšnou hru připravilo nový singleplayerový scénář, který je zdarma dostupný pro každého majitele expanze Apex. Těm stačí si ze Steamu stáhnout nejnovější aktualizaci Army 3 s označením 1.98 a v singleplayeru kliknout na scénáře a vybrat Old Man.

V Old Man hrajete za legionáře v důchodu, jenž žije na ostrově Tanoa v jižním Pacifiku. Jde o novou tropickou oblast o rozloze 100 kilometrů čtverečních. Bezstarostné chvíle a odpočinek ale naruší nový kmen malárie. Ten způsobí další humanitární krizi a místní úřady nedokážou zajistit distribuci účinné vakcíny civilnímu obyvatelstvu. Naštěstí jste tady vy, zaměříte se na možné spiknutí a ve spolupráci s bývalým vojenským kontaktem se pokusí odvrátit katastrofickou mocenskou hru v tomhle regionu.

Vývojáři píšou, že budete muset najít cestu, shromáždit informace, získat zbraně a vybavení a rozhodnout se o nejlepší taktice k dosažení cílů. Nový scénář si klade za cíl nabídnout hráčům autentický zážitek, který by měl vydržet více než 10 hodin.

Nová aktualizace současně do hry přidává nový statický kulomet a jeho různé varianty nebo několik dalších předmětů použitelných v editoru. K tomu opravuje a vylepšuje Armu 3.

Současně je k dispozici od 14. do 21. 4. základní hra Arma 3 a všechna DLC s atraktivní slevou až 70 % na platformě Steam (za 8,39€) a oficiálním obchodě Bohemia Store. Pro maximální zážitek je i možnost si zakoupit se slevou 74 % kompletní edici Arma 3 Apex Edition (za 17,82€), která obsahuje základní hru a všechny doposud vydané DLC i scénáře.