Česká televize na jaře nadcházejícího roku odvysílá příběhy českých her. Pořad „Game Story“ se zaměří na úspěšné tuzemské videoherní projekty z historie i současnosti.

Z dostupných informací se z režie Štěpána Vodrážky můžeme těšit na příběhy o zajímavých hrách. Zarazit však může absence veleúspěšné Mafie, kultovního Poldy, případně textové adventury Indiana Jones a chrám zkázy.

Golden Triangle – Skupina nejznámějších tvůrců textových her. Patřil do ní František Fuka, Miroslav Fídlera a Tomáš Rylka. S logem skupiny vznikly hry Belegost, Jet-Story a Tetris 2.

Tajemství Oslího ostrova – Point-and-click adventura vznikla v roce 1994 jako parodie na Monkey Island.

Excalibur, Score a Level – Tři nejúspěšnější tuzemské papírové časopisy. Dva z nich nadále vycházejí.

Operation Flashpoint – Operation Flashpoint: Cold War Crisis je původně česká vojenská first-person akce. Vytvořilo ji studio Bohemia Interactive a vydal Codemasters. Když se společnosti nedohodly, tak v Bohemia Interactive vytvořili Arma: Cold War Assault.

Samorost – Flashová point-and-click adventura od Jakuba Dvorského z Amanita Design. Tým poté vytvořil Samorost 2, Machinarium, Botanicula, Samorost 3 nebo Chuchel.

Euro Truck Simulator – Kamionovou simulaci Euro Truck Simulator znají po celém světě. Studio SCS Software se nyní stará o Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator.

Kingdom Come: Deliverance – Jedna z nejúspěšnějších tuzemských her. Středověkého RPG od Dana Vávry a Martina Klímy se prodalo více než 5 milionů kusů. Předpokládá se, že ve Warhorse Studios v současné době chystají pokračování.

Factorio – Budování automatizované továrny dobylo Steam a po vzoru české hry vznikla konkurence, například Satisfactory.

Beat Saber – Nejúspěšnější hra pro virtuální realitu pochází z Prahy. V roce 2019 studio Beat Games koupila divize Oculus spadající pod majitele Facebooku.

Více se toho z fotky od Martina Schovance, majitele obchodu Xzone, vyčíst nedá. Premiéra by měla být na jaře 2024 v rámci iVysílání. Producentem jsou společnosti Xova Film a Shore Points, koproducentem Česká televize.

Jinde se zdá, že by seriál mít název Bitová generace. Takový má popis:

„Příběhy vzniku nejzásadnější českých her, které formovaly generace fanoušků. Dokumentární série o počítačových hrách a herních vývojářích od konce 80. let do současnosti. Dokumentární série nahlíží do zákulisí tuzemské herní scény. Z garáží až k miliónovému byznysu. Ukáže, kdo byli a jsou její průkopníci, vizionáři a nahlédne pod pokličku suverénního tvůrčího odvětví, které generuje větší příjmy než filmový a hudební průmysl dohromady.“