České studio Charles Games nás informovalo o významné aktualizaci pro jejich Beecarbonize. Ta bezplatnou karetní klimatickou strategii posunula na zcela novou úroveň. Přináší totiž významný grafický redesign, přes 30 zcela nových karet, nové ilustrace a hardcore mód pro pokročilé hráče. Významnými změnami prošel také samotný herní systém, který je nyní robustnější a umožňuje komplexnější strategie.

„Z celosvětového úspěchu Beecarbonize jsme měli obrovskou radost a pracovat na vylepšeních jsme tak začali prakticky okamžitě,“ říkají vývojářky Alex Petrova a Lucie Tvarohová. „Zejména zkušenější hráčky a hráči Beecarbonize hru dohráli celkem rychle – pro ně jsme připravili režim vyšší obtížnosti i achievementy, které je motivují hru důkladně prozkoumat a vymyslet důmyslnější strategie, hráčky a hráči nyní navíc mají možnost porovnat svoje výsledky s ostatními,“ vysvětluje Petrova.

Přes 30 nových karet znázorňuje technologické nebo společenské výdobytky, či přírodní katastrofy. „Významně jsme vyladili uživatelské rozhraní hry, aby bylo přehlednější, přístupnější a čitelnější. Naprostá většina hráčů hru hraje na menších displejích, čemuž jsme ji přizpůsobili,“ říká Tvarohová. „Zohlednili jsme také řadu podnětů od našich hráček a hráčů, aby byl herní zážitek ještě lepší a zároveň se neztratila myšlenka, s kterou jsme hru tvořili, tedy přiblížit lidem, jak komplexní problém klimatická změna představuje,“ dodává Tvarohová.

Ve hře Beecarbonize máte za úkol zachránit planetu. Bezplatný titul si za první tři měsíce stáhly desítky tisíc hráčů po celém světě, dostupný je pro Android, iOS a PC. Hra navíc obdržela prestižní nominaci na Apple Design Award.

Charles Games vytvořili Beecarbonize ve spolupráci s klimatickými odborníky z Člověka v tísni. Kromě nominace na Apple Design Award je hra ve finále soutěže Games for Change nebo na brazilském BIG Festivalu.