Podivné hry založené na simulaci vznikají nejen v sousedním Polsku. Společnost Buffa Software představila arkádový titul Master Leaf Blower, ve kterém si máme užít spoustu zábavy s fukarem na listí. Vše je okořeněno příběhem ve stylu komiksu.

Nebude to ale tak jednoduché. Hra se odehrává ve čtvrtích města s jedinečnými výzvami a misemi, které prověří vaše dovednosti a zručnost. Při odfukování listí budete vyrušováni obyvateli města a starost vám budou dělat i různé překážky. Nejen z toho důvodu je nutné vylepšovat své nástroje, vybavení a úkryt.

„Díky dynamickým a někdy bláznivým úrovním nabízí tato hra hodiny zábavy a jedinečný pohled na žánr simulací,“ dočteme se v tiskové zprávě. Ta slibuje 25 jedinečných úrovní i cestování napříč městem v minihře odehrávající se ptačí perspektivy (top-down pohled).

Do toho tady budou vedlejší úkoly s příležitostí vydělat další peníze a stát se skutečným zachráncem města. „Ať už jde o úklid odpadků, aby byly ulice čisté, nebo o sázení květin pro zkrášlení prostředí,“ dodává popis hry, za kterou stojí Jan „Frix“ Šídlo. Ten v roce 2021 ve spolupráci s kolegou Adamem Hrubým vytvořil středověkou plošinovku ArtFormer.

Master Leaf Blower bude ještě letos vydáno v předběžném přístupu na Steamu. Plná verze vyjde přibližně o rok později. Během té doby budou přidány další příběhové kapitoly (až pět), vypilovány herní mechanismy, hra optimalizována pro slabší hardware a nejspíš dojde i na nové úrovně a další obsah. Současná verze nabídne první kapitolu příběhu. Ta čítá již zmíněných 25 úrovní v 5 městských čtvrtí, 1 úroveň příběhového bossfightu, úkryt hráče, minihru s auty a 15 úrovní bláznivého režimu. Co se češtiny týče, tak lokalizace bude přidána až na konci early access fáze.