Brněnské studio Madfinger Games dnes oznámilo, že Gray Zone Warfare bude na Steamu v předběžném přístupu spuštěno 30. dubna/apríla letošního roku. Současně byla odhalena cena a jednotlivé edice. V budoucnu se hra podívá na konzole.

Gray Zone Warfare nabídne svět privátních vojenských společností plný taktické akce odehrávající se kolem záhadné katastrofy ostrova Lamang inspirovaného jihovýchodní Asií. Jako bývalý člen speciálních jednotek si hráči zvolí jednu ze tří frakcí PMC (Private Military Company), každá sledující vlastní cíle na ostrově.

Čeká vás otevřený svět o rozloze 42 km² obsluhující až 48 hráčů, 1000 AI jednotek a 150 různorodých úkolů, které můžete plnit sami, nebo v týmu až 4 spoluhráčů. Zažijete nelítostné bojiště v PvEvP režimu proti dalším hráčům, nebo můžete taktizovat proti nepřátelským jednotkám v PvE módu. To vše si máte užít v kulisách tropické džungle s pohlcující atmosférou a asijské příměstské architektuře, kde každý výstřel má svůj dopad a kde na každém pohybu opravdu záleží.

„Vývoj Gray Zone Warfare představuje nejlepší období v historii MADFINGER Games, protože máme jasnou představu o tom, jak vytvořit moderní, na realismu založenou taktickou military akci. Jsem opravdu šťastný, že se nám podařilo vytvořit unikátní, do detailu propracovanou hru a jsme připraveni odevzdat ji do rukou hráčů. Zároveň jsme nadšení z reakcí YouTuberů, kteří měli exkluzivní možnost si zahrát preview hry,“ říká kreativní ředitel hry Marek Rabas.

„Cena Gray Zone Warfare v Early Access verzi začíná v přepočtu přibližně na 899 Kč za standardní edici s bonusovým vybavením, základní skříňkou a uzamykatelnou schránkou. Pro ty, kteří by chtěli prozkoumat otevřený svět taktické akce, je v nabídce Taktická edice v přepočtu přibližně za 1499 Kč a Elitní edice v přepočtu přibližně za 1999 Kč, která obsahuje další vybavení, skříňky a uzamykatelné schránky pro zvýšení operační efektivity. Nejvyšší úroveň, Supporter Edice, je k dispozici v přepočtu přibližně za 2499 Kč pro nejoddanější členy komunity, kteří chtějí podpořit vývoj a získat navíc kosmetické předměty,“ informuje tisková zpráva.

Cílem brněnského studia je v budoucnu vydat Gray Zone Warfare na konzole. Teď je pro ně prioritou PC verze. V rámci té dojde na podporu ovladačů, což poté pomůže ke vzniku konzolových verzí. Ty však nemáme čekat v dohledné době. Může to trvat roky, jak upozornili na X.

Dle Steamu zatím hra nebude obsahovat české titulky. Systémové požadavky v současné době nejsou odhaleny.

HERNÍ MECHANIKY TAKTICKÉ FPS: Přijmi výzvy intenzivní taktické FPS s realistickou balistickou simulací, která zahrnuje přesné hodnoty z reálného světa a autentické balistické modely. V tomto velmi nebezpečném prostředí má každý tvůj krok vysokou cenu a každý boj může vést ke ztrátě tvého tvrdě získaného vybavení a postupu.

VYSOCE PŘIZPŮSOBITELNÉ ZBRANĚ: Přizpůsob si vlastní zbraň tak, aby dokonale vyhovovala tvým potřebám a stylu hraní. Výměnou, odstraněním nebo přidáním stovek různých dílů a příslušenství můžeš změnit chování a výkon každé zbraně, což ji učiní uzpůsobitelnou pro jakoukoli situaci.

UNIKÁTNÍ ZDRAVOTNÍ SYSTÉM: Objev unikátní zdravotní systém, který se vzdaluje od běžného konceptu hitpointů, aby realističtěji simuloval lidské tělo. Každé zranění ovlivňuje tvoje vnímání a výkon. Správná identifikace zranění a jeho vhodného léčení je klíčová pro přežití a pro pomoc tvým spoluhráčům.

ŽIVÝ MMO OTEVŘENÝ SVĚT: Prozkoumej 42 km² velkou mapu Demokratické republiky Lamang, fiktivní země v jihovýchodní Asii inspirované úchvatnými krajinami Laosu. Využij přistávací zóny a helikoptéry k pohybu ve světě, který žije i tehdy, když nehrajete.

DOSPĚLÝ PŘÍBĚH: Ponoř se do pohlcujícího příběhu vyprávěného prostřednictvím mnoha misí. Poznej pestrou škálou postav, z nichž každá má svá tajemství a skrytou agendu. Proplétej se sítí lží, rozhodni se, komu můžeš důvěřovat, a odhaluj pravdu. Nic není černobílé.