Programátor Jaroslav Belza představil zajímavou 2D příběhovou a atmosférickou adventuru The Past We Are: Act One, která kombinuje psychologický thriller se satirickou komedií. Pracuje na ní od roku 2018 a rád by ji dokončil. Kvůli dlouhodobému boji se záněty v rukách ale nezvládá dělat hru a současnou práci. Proto se obrátil na hráče.

„Je to tak trochu konceptuální a experimentální dílo, ale zase ne až moc. V základu se jedná o 2D point and click adventuru, avšak do hry se prolínají i další žánry. Gameplay není založený na velkém počtu objektů a předmětů, a to do takové míry, že v první kapitole dokonce použijete jen jeden předmět, a ještě celou dobu víte na co přesně ho budete potřebovat,“ uvádí autor.

„Budou na vás čekat výzvy v nejrůznějších podobách, ale budete mít i inventář s předměty, a tak esence pravé adventury bude zachována. Mým cílem bylo vytvořit atmosférický umělecký zážitek a v průběhu hry hráče něčím neustále překvapovat. První akt se skládá ze tří kapitol a jeho celková herní doba budou zhruba tři hodiny,“ dodává.

Hlavní hrdinkou je Rylee Willis (hraje Tereza Císařová), mladá žena, která odkrývá svojí temnou minulost a na svojí cestě za poznáním se opakovaně ocitá v nečekaných absurdních situacích.

Belza založil crowdfundingovou kampaň na Hithitu. Cílem je vybrat 760 tisíc korun, aby mohl udělat finální úpravy textů, natočit dabing, dokončit ilustrace, vytvořit renderované cut-scény, vše naprogramovat, vytvořit hudbu a projít betou. Když to vyjde, hra bude dostupná pro PC a Mac a bude lokalizována do češtiny a angličtiny.