Už příští rok se budeme moc vydat do světa nové hororové hry S.W.A.N., která je částečně i dokumentem vyprávějícím příběh jedné hrozné katastrofy v ukrajinském městě poblíž hranic s Běloruskem. Asi vám je jasné, že onou katastrovou je výbuch jaderné elektrárny Černobyl, a právě k 34. výročí exploze vývojáři zveřejnili speciální dokumentárně stylizované video, které nás lépe seznamuje se světem hry.

S.W.A.N. se dá nejlépe popsat jako psychologický horor z pohledu první osoby s logickými a sci-fi prvky. Hráči se mohou spolehnout na jedinečný příběh plný znepokojivých věcí týkajících se jak černobylské katastrofy, tak fascinujícího motivu neznámých nemocí. Název hry vychází ze zkratky, která znamená syndrom bez názvu a odkazuje přímo na neznámá a velmi vzácná onemocnění.

Hra představí historii tajného programu v institutu S.W.A.N. Institut se nachází v uzavřené zóně kolem jaderné elektrárny v Černobylu. Po katastrofě se situace zcela vymkla kontrole a následující rok organizuje skupina vědců výzkumnou a záchrannou výpravu. Samotná hratelnost bude zaměřena především na zkoumání, řešení hádanek, různých interakcí se světem a odhalování zápletky. Zneklidňující svět, do kterého hráči vstoupí, bude něčím zcela jedinečným a fascinujícím zároveň. Vývojáři také zmiňují, že by se měl S.W.A.N. obzvláště líbit fanouškům her S.T.A.L.K.E.R., Silent Hill či Amnesia.

S.W.A.N vyjde na PC ve službě Steam v prvním čtvrtletí roku 2021 a později také na Nintendo Switch.