Autoři budovatelské survival strategie Patron s důrazem na sociální simulaci a stavbou města na dně oceánů v Aquatico přicházejí s další zajímavostí. Ve studiu Overseer vzniká směs grand strategie a městského budování. Kaiserpunk se odehrává ve světě, ve kterém první světová válka neskončila.

Válčení a budování je tady stejně důležité. Výstavba průmyslových měst rozhodne o tom, zda budete mít ekonomickou sílu, abyste vyhráli válku. Vše se odehraje v alternativní historii na počátku 20. století. Budete stavět města, řídit zdroje a výrobní řetězce, řešit každodenní život svých obyvatel a mnoho dalšího, abyste udrželi morálku a mohli expandovat.

„Hra se zaměřuje na řízení výroby a logistiku. Bude výzvou vybudovat a řídit městský stát a zároveň rozšiřovat svůj vliv na dynamické a neustále se měnící globální mapě,“ tvrdí autoři. Upozorňují na to, že při stavbě svého města a řešení problémů nesmíte zapomínat na to, co se děje ve světě. Stejně důležité je vyjednávat a obchodovat s ostatními. A když diplomacie selže, přichází na řadu hrubá síla. Připraveno bude více než 100 regionů k dobytí a 100 různých zdrojů, které můžete těžit, pěstovat, zušlechťovat a vyrábět.

Kaiserpunk vyjde v příštím roce na PC.