Na konci víkendu byli mobilizováni fanoušci Sly Coopera. Jakýsi Pyo na sociální síti X tvrdil, že důvodem dlouhého čekání na Ghost of Tsushima 2 je nový díl oblíbené stealth plošinovky se zlodějským mývalem.

Jakýkoliv jásot byl ale předčasný. Přispěchal známý novinář Jason Schreier a spekulaci popřel. Dle jeho informací v americkém studiu Sucker Punch v současné době vzniká jen jeden projekt, a tím je Ghost of Tsushima 2.

„Důvod, proč Ghost of Tsushima 2 ještě nevyšel, je ten, že vývoj AAA videoher dnes trvá 5-7 let. (Navíc je Sucker Punch menší než většina ostatních AAA vývojářů),“ vysvětlil Schreier. Podle Wikipedia studio v roce 2020 zaměstnávalo 160 lidí.

Už v létě roku 2022 muselo studio Sucker Punch mírnit očekávání hráčů, když jasně prohlásilo, že nepracují na nových hrách ze sérií inFamous a Sly Cooper. Bylo to v době, kdy se o nástupcích hojně spekulovalo. Dodali ale, že postavy z těchto her jsou pro vývojáře ze Sucker Punch velmi výjimečné a blízké jejich srdcím.

Za zlodějského mývala Sly Coopera jsme si poprvé mohli zahrát v roce 2002 na druhém PlayStationu v akční stealth adventuře Sly Cooper and the Thievius Raccoonus. Pak následovaly ještě tři díly. Ten poslední, Sly Cooper: Thieves in Time, po delší přestávce vyšel v roce 2013 na PS3 a PS Vita. Mezitím se fanoušci dočkali The Sly Collection a Sly Cooper se objevil v PlayStation Move Heroes a PlayStation All-Stars Battle Royale.