Tak tohle je nečekané. Blizzard Entertainment odložili datadisk Shadowlands, který měl World of Warcraft rozšířit 27. 10. Za odklad může práce z domova způsobená probíhající globální pandemií koronaviru. Nové datum stanoveno nebylo, ale společnost slíbila, že Shadowlands vyjde do konce letošního roku.

Výkonný producent John Hight v oficiálním prohlášení uvedl, že šlo o těžké rozhodnutí, ale bylo nezbytné, aby pro datadisk a hráče World of Warcraftu. Čas navíc umožní vývojářům vylepšit kvalitu zážitku, vyvážit obsah a vše vyladit podle představ týmu. I hráči při testování si všímali celé řady nedostatků.

„Shadowlands je jeden z nejsložitějších datadisků, jaké jsme dosud vytvořili,“ řekl Hight. „Věříme, že Shadowlands bude něčím výjimečným. Potřebujeme čas navíc, abychom se postarali, že Shadowlands naplno využije svůj potenciál.“

Fanoušci tohoto masivně multiplayerového RPG ale nemusí tolik smutnit. Na 13. 10. je naplánován pre-patch, který položí základy datadisku Shadowlands a implementuje nové možnosti v úpravě hrdinů.

Připomeňme, že expanze Shadowlands ve World of Warcraft provede řadu úprav a změn. Kupříkladu sníží maximální úroveň hrdinů ze 120 na 60 a přidá podporu ovladačů. Dojde také na možnost spojit se s jedním z Covenantů, novou frakcí, jež přináší nové schopnosti a úkoly. A když si budete chtít změnit pohlaví hrdiny, můžete tak umožnit, aniž byste za to museli zaplatit.