Rozpadající se budovy v temné středověké atmosféře, velké množství krve, podivná houba, hbitá monstra, drsné souboje s mečem, plížení lesem, tiché zabíjení, střelba z luku a spolupráce s dalším hráčem. To jsou hlavní poznatky, který si odnášíme z prvního gameplay traileru nadějně vypadající hry Blight: Survival.

Jedná se o akční hororovou roguelite akci pro 4 hráče, která se odehrává v alternativním 14. století. Zavede vás do nelítostné země nikoho, kde se mezi dvěma zoufalými zeměmi v neustálé válce rodí nový kmen moru. Ten mění lidi v monstra. Mor posiluje prolitá krev a rychle se šíří. Vy proti těmhle bestiím budete bojovat ve snaze zhoubu zničit.

Čeká vás brutální kooperativní akce, drancování a rabování, velké množství zbraní, brnění a možností pro přizpůsobení a průzkum válkou zpustošené země na rozsáhlé mapě plné tajemství.

Blight: Survival připravuje neznámé Haenir Studio na PC. Prý vyjde zanedlouho. Někteří si možná vzpomenou na hru Blight: No Man’s Land, která byla od stejného týmu oznámena už v roce 2021 a měla běžet na Unreal Enginu 5. Dle všeho je to tento projekt, jen se přejmenoval.