I přesto že se nové Call of Duty vrací do druhé světové války, má v sobě spoustu novodobých mechanik. To sice není špatně, někteří z nás by však chtěli hru, která je především o skillu. Právě proto je tu Battalion 1944, hra inspirována legendami jako je Call of Duty 2 nebo Quake.

Hra se, jak už zbylo míněno, zaměřuje na čistotu old school mechanik, to znamená, že ve hře nenarazíte na žádné boosty, perky ani progress systém. Ve hře se momentálně nachází 6 postav, všechny přístupné od začátku hry. Battalion obsahuje standartní gamemódy jako například deathmatch. Kde hra začíná být zajímavější je kompetitivní mód ve stylu Counter Striku. Jeden tým se snaží bombu položit a druhý ji zneškodnit. Právě od Counter Striku se mód liší svým systémem ekonomiky. Z každého hráče, kterého zabijete, vypadne psí známka. Za každou sebranou známku dostanete bod k zakoupení postavy v dalším kole.

Přesto, že Battalion 1944 není hra s úžasnou grafikou, má velký potenciál. Hru si budete moct zakoupit v early accessu již 1. února tento rok za údajnou cenu 15€.