Nedostatek konzolí nové generace od Sony vytvořil hned několik typů lidí. Někteří se radují z nové konzole, jiní smutní, že se na ně nedostalo, ale poklidně čekají na druhou várku, a pak jsou tu ti, kteří se rozhodli využít svých „ekonomických“ dovedností a ze situace vytěžit pořádný peněžní obnos.

Nejvíce narazíte na přeprodej jednotlivých konzolí, který se hojně rozrostl i tady u nás. S tím by asi nebyl zas takový problém, kdyby lidé PlayStation 5 nepřeprodávali většinou skoro za dvojnásobnou cenu, někdy dokonce i za víc.

Zde se ale pořád pohybujeme v rovině, na které se obchoduje s opravdovou konzolí PlayStation 5, takže pokud byste se nakonec rozhodli zaplatit ty nekřesťanské peníze, konzole by vám jistě dorazila. Na aukčním webu eBay se ale objevilo něco mnohem horšího. Obchoduje se zde totiž s fotografiemi PlayStationu 5!

EBay slíbil, že tvrdě zakročí proti podvodníkům, kteří na jejich webu nabízejí PlayStation 5, který je ve skutečnosti pouhou fotografií. V tuhle chvíli můžete na eBay najít tucty nabídek, které budou mít v názvu „Sony PlayStation 5 Digital Edition 1TB Console - White (PHOTO)“ a i když je v názvu slovo fotografie, i tak se jedná o nabídky, které jsou prezentovány jako skutečná konzole.

Mimo jiné se jedná o nabídky, na které se dá aktivně přihazovat a na některých jsou dokonce příhozy v hodnotě několika stovek dolarů. EBay se k tomuto problému vyjádřil při rozhovoru s magazínem Eurogamer: „Odsuzujeme tyto prodejce, kteří vyžili situace a pokoušejí se oklamat ostatní uživatele. Momentálně odstraňujeme všechny nabídky fotografií PS5 z našeho tržiště a podnikneme příslušná opatření proti prodejcům.“

Přečtěte si také: Kalendář hráče: Nejzajímavější hry prosince

EBay také doporučuje, abyste si při nakupování dražších produktů dávali pozor a vždy si pozorně přečetli popis dané věci. Pokud by vám dorazil předmět, který neodpovídá popisu, máte právo na vrácení peněz, pokud tedy veškeré transakce proběhly skrze web eBay.

Nejzajímavější na tom všem je asi to, že všichni, kdo fotografie PlayStationu 5 nabízejí, znají jednotlivá pravidla stránky. Nabídky totiž vždy obsahují větu, která říká, že koupí získáte pouze fotografii a jsou nabízeny v kategorii fotografie, obrázek či pouze obrázek. Takže i když vlastně neporušují žádná z pravidel eBaye, je dobré vidět, že se eBay rozhodl zakročit a nenechá nás napospas falešným nabídkám.