Pokud jste fanoušci mangy a anime Attack on Titan, u nás jako Útok titánů, a máte doma Meta Quest, tak by vás mohl zaujmout nový titul Attack on Titan VR: Unbreakable. Ten před několika dny vstoupil do early accessu s prvními dvěma kapitolami. Spolu s ním vydali japonští vývojáři UNIVRS nový trailer.

Ve hře si hráč oblékne transportní zařízení pro prostorový manévr a z pohledu první osoby se vydá zabíjet titány, kteří probořili zeď Maria. Ti, kteří předlohu znají tak ví, že to bude zahrnovat hodně frenetického poletování mezi budovami, takže se dá očekávat, že hra nebude pro slabé žaludky, i na poměry VR her. V upoutávce také vidíme několik známých postav a neznámých druhů vyměnitelných čepelí. Hráč jich tak bude mít k dispozici více než jen ty klasické z mangy. Různé čepele mají různé staty.

První dvě kapitoly si nyní můžete koupit na Meta Store za příznivou cenu pěti dolarů – necelých 120 korun. Do konce tohoto roku by pak měla vyjít i plná verze za vyšší, blíže neznámou cenu. Ta bude kromě dalších kapitol obsahovat i režim pro dva hráče. Hra je dostupná pro Meta Quest 2, 3 a Pro. Na Meta Store zatím sbírá dobré recenze, v době psaní článku 76 % hráčů hru hodnotilo pěti hvězdičkami, 16 % čtyřmi.

Nejde o jedinou hru založenou na Útoku Titánů. Za zmínku stojí hlavně dvojice her od vývojářů Omega Force, autorů Dynasty Warriors. Zejména ta druhá Attack on Titan 2 - A.O.T.2 je velmi povedená. Vylepšuje základy z prvního dílu a umožňuje hráči vytvořit si vlastní postavu, se kterou bude prožívat události seriálu. Hratelností smyčka složená z létání, houpání a sekání titánů je velmi návyková. Pohyb připomíná Spider-Mana.