Společnosti Asus a Nvidia před oficiálním zahájením mezinárodního veletrhu CES 2020 v Las Vegas představily první monitor, který se chlubí 360Hz a podporu G-Sync. Herní monitor s takto vysokou obnovovací frekvencí je určen primárně na kompetitivní hry, respektive na esports.

Zájemci si budou moci nový monitor s názvem Asus ROG Swift 360 koupit v letošním roce a užívat si úhlopříčku 24,5 palce a rozlišení 1080p. Společnosti tvrdí, že výhoda bude znatelná i u méně náročných her, kupříkladu u hodně oblíbeného Counter-Strike: Global Offensive. Podle Nvidie jsou snímky zobrazeny jednou za 2,8 milisekundy.

Je na každém z nás, jestli potřebuje zrovna takový monitor. Jednoho dne se možná stane standardem, ale to ještě nějaký čas potrvá. Přece jen, byly doby, kdy jsme si mysleli, že 60 snímků za sekundu je maximum a více je zbytečné.

Pokud byste raději 4K s HDR, tak Asus představil ještě Asus ROG Swift PG32UQX s Mini LED podsvícením, 144Hz a 10-bitovými barvami s G-Sync Ultimate. Monitor má úhlopříčku 32 palců.