V KUNOS Simulazioni se připravují na první nastartování motorů. Italské studio se pochlubilo datem, kdy dojde k vydání Assetto Corsa EVO. Bude to ale zatím pouze v předběžném přístupu v rámci Steamu.

Pokračování oblíbeného závodního simulátoru Assetto Corsa si zájemci na počítačích budou moci zahrát od 16. ledna/januára 2025. Vývojáři o hře mluví jako o ambiciózním titulu, jenž dokáže uspokojit vysoké nároky i těch nejnáročnějších fanoušků simulací. Z toho důvodu bylo rozhodnuto vydat Assetto Corsa EVO v předběžném přístupu, aby tvůrci získali cennou zpětnou vazbu a vše ladili ve spolupráci s komunitou.

Assetto Corsa EVO, stejně jako předchůdce, nabídne vozy různých tříd pokrývající roky motoristické historie. Každé vozidlo, od silničních vozů, klasických vozů, hyperaut a závodních vozů, je reprodukováno prostřednictvím pokročilého systému KUNOS, který simuluje mechanické, elektronické a aerodynamické vlastnosti, čímž má zvýšit laťku realismu ještě výše než Assetto Corsa.

Autoři lákají na fotorealistickou grafiku a množství funkcí a herních režimů. Chybět nebudou 24hodinové závodní cykly, špičkové nasvícení nebo dynamické počasí a podmínky na trati. Zatím se podívejte na nový trailer (úplně nahoře).