Není tomu až tak dávno, kdy se začalo spekulovat o tom, že Assassin's Creed ve svém příštím zpracování zamíří do antického Říma a zakončí tak starověkou trilogii, v níž se předtím navštívil Egypt a Řecko. Logiku by to dávalo, nicméně ptáčci nově cvrlikají o tom, že za rok se nepodíváme znovu na jih, ale na studený sever do vikinské doby. 

Začalo se o tom debatovat poté, co se v novém The Divison našel easter egg severského muže, připomínajícího vikinga, jak drží něco, co vypadá jako nám známé Apple of Eden. Důvěryhodnost severskému zasazení podtrhují i slova Jasona Schreiera z Kotaku, který tvrdí, že pár měsíců před "objevem" tohoto obrázku byl v kontaktu s dvěma na sobě nezávislými lidmi, kteří pověděli, že pracovní název pro příští Assassin's Creed (pro rok 2020) je Kingdom a že bude o vikinzích. Něco na tom tedy bude... 

Tudíž cesta do Říma se asi konat nebude a feudální Japonsko je stále zbožným přáním. 

Ubisoft se odmítl k situaci vyjádřit. 

PS: Cory Barlog, režisér posledního God of War, článek od Kotaku sdílel taky a připsal k němu lichotivé: "Cítím tu crossover?" Nějaký ten vtípek nebo easter egg na Krata v případě, že se další rok skutečně vydáme za vikingy, by určitě nebyl na škodu. :)