V nezávislém rakouském studiu Moon Studios po úspěšných hrách Ori and the Blind Forest a Ori and the Will of the Wisps připravují nový, ambicióznější projekt. Zatímco dobrodružství Oriho (metroidvania křížena s plošinovkou) vznikalo ve spolupráci s Microsoftem, tak tajemné akční RPG vydá Private Division od Take-Two Interactive.

Moon Studios už koncem roku 2019, ještě před uvedením Ori and the Will of the Wisps na trh, potvrdilo, že půjde o novou značku. Od té doby ale byl klid. Až teď kreativní ředitel Thomas Mahler se o projektu rozpovídal na Twitteru.

Ori byl náš Mario, tohle je naše Zelda,“ napsal Mahler s tím, že to byla jeho první myšlenka, když v roce 2015 začal vytvářet prototyp. Pak se ale zavázali k Wips, což jim umožnilo dát novému projektu více času, aby z něj udělali plnohodnotné ARPG.

Mahler na Twitteru odpovídal na řadu dotazů. Z odpovědí jsme se dozvěděli, že nepojmenovaná hra bude mít podobný výtvarný styl jako Ori. Pro Moon Studios je důležité, aby jejich hry měly jedinečný výtvarný styl, podle něhož se pozná, že jde o hru od nich, a to i když vidíte jen miniaturu. Mahler zdůraznil, že na trhu je příliš mnoho her, které vypadají stejně. Můžeme si tak být jisti, že nové dílo tvůrců série Ori bude vyčnívat nad konkurencí.

Dobrou zprávou je, že titul vyjde na všech platformách, takže i na PlayStation. To byl ostatně důvod, proč vývojáři podepsali smlouvu s vydavatelstvím Private Division a ne opět s Microsoftem.