U oblíbeného Firewatch se inspirovalo GoldFire Studio a představilo epizodickou first-person adventuru Arctic Awakening, která se očekává v roce 2022 pro PC, Mac a nespecifikované konzole.

Arctic Awakening se zaměří na příběh obětí leteckého neštěstí. Hráč převezme roli jednoho z pilotů, který musí najít svého kolegu a přežít v mrazivé a nebezpečné arktické divočině v roce 2062. Při tomhle dobrodružství v otevřeném světě ho bude doprovázet robot s umělou inteligencí jménem Alfie.

„Měla to být rutina. Shození zásob pro aljašské město. Při letu na autopilota se ale něco stalo. Polovina letadla bleskově zmizela. Donovan byl pryč, ztracen v bouři. Po probuzení se ocitnete sami, uvězněni v zmrzlé divočině, vašimi jedinými společníky jsou terapeutický robot a teploty, které mohou člověka rozdrtit na kusy. Naděje na přežití spočívá v nalezení svého přítele a možná v cestě domů,“ doplňuje tisková zpráva.

Přečtěte si také: Souhrn novinek z Future Games Show: Spring Showcase

Kai je bývalý pilot námořnictva a po havárii ztratil druhého pilota Donovana. V oznamovacím traileru dostáváme malou ochutnávku toho, co Kai a Alfie musí udělat, aby přežili v extrémních podmínkách. Video nám naznačuje, že Alfie možná není tak roztomilý a nevinný robot, jak se na první pohled může zdát.

„Vaše rozhodnutí ovlivní lidi kolem vás. Vaše činy změní váš vztah se svými společníky a možná i váš příběh. Průzkum je klíčem k odhalení tajemství, která vás obklopují. Odhalte tajemství svého ztraceného druhého pilota, příčinu katastrofy, kvůli níž tady jste, a možná, ale jen možná najdete cestu domů,“ dodávají tvůrci.