Po vydání Pokémon GO, které mimochodem proběhlo už sedm let nazpět, se s takzvanými AR hrami roztrhl pytel. Řeč je o titulech, jež spojují virtuální svět s tím skutečným a nejčastěji se snaží vytáhnout pařmeny z pohodlí domova, aby své herní dobrodružství prožívali venku a se skutečnými lidmi. Vývojářské studio Niantic, tvůrce onoho pokémonového megahitu, již brzy ve spolupráci s Capcomem přinese zbrusu nový titul. Zdá se být velmi ambiciózní.

Vydat se na výpravu, objevovat a zabíjet příšery nebo se účastnit bitev s ostatními lovci. Zní to jako něco pro vás? Pakliže ano, neměla by vám ujít už léta vyvíjená hra Monster Hunter Now, která na zařízení s operačními systémy Android a iOS celosvětově dorazí 14. září/septembra. Již nyní lze v obchodech Google Play a App Store využít předběžnou registrace, za kterou navíc můžete dostat zajímavé bonusy. Hra bude zdarma.

Vývojáři lákají na obsáhlé dobrodružství z pohledu lovce, který prozkoumává bažiny, lesy či pouště a vyhledává monstra. Využívat budete moct nejrůznější typy zbraní – od meče a štítu až po luky a kladiva – v kombinaci s širokou škálou výzbroje, abyste se s příšerami mohli utkat. Cestou za souboji se zároveň budete muset věnovat sběru a zpracování materiálů a následnému zlepšování výbavy. Vychutnávat si krátké souboje o maximální délce 75 sekund navíc bude možné v týmu s až čtyřmi kamarády.

Zdá se, že Monster Hunter využije některé základní mechaniky Pokémon GO, přičemž spoustu hráčů určitě potěší přítomnost systému Adventure Sync. Ten zajišťuje určitý herní postup i v případě, že hru nemáte aktivně zapnutou. V Pokémonech například stačilo chodit po městě s telefonem v kapse a uražené kilometry se hodily například pro získání týdenních bonusů. Monster Hunter Now nabídne offline shromažďování útoků, na které se půjde vrhnout později.

„Monster Hunter Now – mistrně zpracovaná adaptace původní oceňované série – se přizpůsobí vašemu tempu, nabízí vzrušující výzvy a může vám pomoci najít živou, globální komunitu lovců bez ohledu na to, kde žijete. Bojujte s nejnebezpečnějšími příšerami, jako jsou ‚Rathalos‘ a ‚Diablos‘, s novými příšerami, které budou přibývat. Ať už jste zarytým fanouškem série Monster Hunter nebo nováčkem připraveným čelit tomuto novému světu, toto je vaše výzva k dobrodružství,“ lákají tvůrci v popisu hry.

Pokud byste si chtěli vytvořit detailnější obrázek o přednostech hry a jednotlivých mechanikách, doporučujeme se podívat na níže dostupné video, kde Monster Hunter Now představují samotní vývojáři.