Virtuální realita zažila v posledních letech výrazný posun. Za několik let se technologie velmi vylepšila, přičemž klesaly ceny těchto zařízení. Známá společnost Apple zřejmě plánuje vlastní VR headset, ten bude daleko před konkurencí, minimálně tedy cenovkou. Jednat se bude o tzv. „standalone“, tzn. že nebude potřebovat připojení k počítači.

Přečtěte si také: Vydání headsetu Vision Pro je za rohem. Apple už připravuje prodejny a školí zaměstnance

Podle Bloombergu se ale Apple nebude odlišovat jen cenou. Na rozdíl od jiných headsetů nebude vynechávat místo pro uživatele brýlí, to přinese obrazovku blíže očím. Navíc bude prý využívat výkonnějšího čipu, než je M1.

„Apple zahrne některé ze svých nejpokročilejších a nejvýkonnějších čipů do headsetu s displeji, které mají mnohem vyšší rozlišení než u stávajících VR produktů,“ píše Bloomberg.

Apple má udělat ještě jednu výjimku, headset bude pravděpodobně potřebovat k chlazení větráček. Některé z testovaných modelů údajně zahrnují externí kamery, které by mohly zajišťovat např. virtuální klávesnici.

To, že něco takového plánuje zrovna Apple, je docela pozoruhodné, firma se totiž v minulých letech soustředila především na fungující série a do jiných trhů nezavítala. Nemůžeme ale pochybovat o tom, že Apple má prostředky i schopnosti pro VR.

V roce 2020 bylo prodáno 6,4 milionu headsetů virtuální reality, zhruba polovina z nich byla pak „standalone“ jako Oculus Quest, nebo právě plánovaný headset od Apple. Podle všeho neplánuje společnost vyrábět VR brýle masově, Apple údajně počítá jen zhruba s jedním prodejem na prodejnu na den. To by dohromady čítalo 200 000 kusů za rok.

Nového headsetu bychom se mohli dočkat už příští rok, ale nesmíme zapomenout, že oficiálně společnost své plány nepředstavila. Tak co, šli byste do VR headsetu od Apple?