Vydavatelská společnost Annapurna Interactive potichu sestavila malý interní vývojový tým a pustila se do práce na hodně zajímavém projektu. Ve spolupráci s Alcon Interactive Group je jejich první hrou Blade Runner 2033: Labyrinth. Hra je oznámena pro PC a nespecifikované konzole.

Blade Runner 2033: Labyrinth je první hrou zasazenou do dystopického světa filmu Ridleyho Scotta po 25 letech. Odehrává se mezi prvním filmem a Blade Runnerem 2049, po filmu Black Out, a klade si otázku, co dělá Blade Runner, když už nemá žádné replikanty, které by mohl lovit?

Hlavní hrdina rovněž sděluje, že během Black Outu měl štěstí. Spousta lidí přišla o hodně, on naštěstí jen o práci. „Ale teď mě chtějí zpátky,“ dodává.

Oznamovací trailer připomíná styl a typické sci-fi prostředí z prvního Blade Runnera. Titul bude klást velký důraz na příběh a vývoj vede Chelsea Hash, která dříve pracovala na hrách Solar Ash a What Remains of Edith Finch.

Hash vede poměrně malý tým něco málo přes rok a za kolegy má vývojáře se zkušenostmi z her Hyper Light Drifter, Mario Kart Live: Home Circuit, We Are OFK, Skylanders, Below a dalších. Několik zaměstnanců se dříve podílelo na vizualizacích pro živá vystoupení a na dekoracích pro umělce, jako jsou Childish Gambino, Pharrell, Sufjan Stevens a Sofi Tukker. I tyto zkušenosti má interní tým Annapurny při vývoji Blade Runnera využít.

Další informace se dozvíme v nadcházejících měsících. Snad brzy bude jasné, jakého žánru Blade Runner 2033: Labyrinth vlastně bude.