NFL a 2K Games podepsaly novou dohodu o spolupráci. Díky té se vydavatel dalších sportovních titulů, jako je NBA 2K nebo WWE 2K, společně s jejich tvůrci ze studia Visual Concept, mohou vrátit k jedné ze svých historických, ale velmi populárních herních sérií. Když totiž tato série končila, někteří z vás možná ještě nebyli na světě. Poslední ESPN NFL 2K5 jsme si totiž měli možnost zahrát před dlouhými 16 lety, a to v roce 2004 svým šestým dílem. Ačkoliv se tak zdál být americký fotbal v podání 2K pohřbený v propadlišti dějin, nyní byl ohlášen jeho nečekaný návrat. 

“NFL je jedna z nejúspěšnějších sportovních značek na světě, známá vytvářením úžasné zábavy pro fanoušky,” říká prezident 2K David Ismailer. “Jsme nadšeni, že jsme zpátky v tomto partnerství z NFL, které přinese několik her zaměřených na zábavu, přístupnost a sociální zkušenosti.” 

EA s konkurenčním Madden NFL se však o svoji pozici krále simulátoru s tématikou amerického fotbalu údajně bát nemusí. NFL 2K má totiž přinést především zážitek, který bude mnohem arkádovější a možná tak i přístupnější těm, kteří se v americkém fotbale tolik nevyznají. Z vlastních zkušeností vím, že naučit se hrát Madden není žádný med, arkádovější hratelnost by tak mohla dostat k tomuto sportu mnohem větší publikum a představit tak NFL i neznalým Evropanům. 

Kromě arkádovějsího pojetí tohoto sportu může být příslibem i samotné vývojářské studio Visual Concept. To má za sebou obrovskou řadu let ve vývoji sportovních her pod značkou 2K. Stojí třeba za vznikem právě všech dílů ze série NFL 2K a výše zmiňený ESPN NFL 2K5 patří mezi nejlépe hodnocené sportovní hry vůbec. Stejně tak série NBA 2K má za sebou řadu významných ocenění. Loňský rok však pro Visual Concept nebyl zrovna jednoduchý a jejich NBA 2K20 i WWE 2K20 dostalo především od fanoušků velkou kritiku. Doufáme, že práce na zbrusu novém titulu nezasekne ostatní jejich hry na mrtvém bodě, který se nám zrovna moc nelíbí. Není však stále jisté, že za vývojem nového NFL bude stát právě tohle vývojářské studio. 

Žádné bližší specifikace bohužel nemáme k dispozici. Přesný název hry, konkrétní vývojáři, datum vydání atd. bude v budoucnu teprve oznámeno. 2K však potvrdilo, že projekt je v rané fázi vývoje a vycházet bude v kalendářním roce 2021