Ambiciózní masivně multiplayerový RPG titul New World je na světě už dva roky a hráči o něj postupně ztráceli zájem. To se snaží Amazon Games nyní napravit a hru oživit prvním placeným rozšířením Rise of the Angry Earth po boku třetí sezóny. V té se na ostrově Aeternum vzbouří Angry Earth, přirozená síla ostrova.

V prvním rozšíření bude zvednuta maximální úroveň hráče ze 60 na 65, maximální úroveň vybavení ze 625 na 700 a maximální level profese ze 150 na 250, včetně nových receptů.

V rámci expanze přinášejí vývojáři do New World opravdu hodně změn, tou největší je odebrání možnosti si vylepšovat své vybavení, ale nejlepší vybavení získáte na základě toho, jak obtížný obsah ve hře děláte. Kromě toho budete získávat výrazně méně odměn z nepřátel, ale každá odměna by měla stát za to. Toto je změna, která zatím hráče velmi těší, jelikož to byl velký problém, který se hrou mají.

Navíc pokud máte rádi výzvy a chodíte ten nejtěžší obsah, který hra nabízí, tak budete mít možnost náhodně získat Artefakt. Tento artefakt je nová rarita vybavení, obsahuje velmi unikátní schopnosti, které mohou měnit kompletně způsob vašeho hraní. Tyto schopnosti jsou uzamčeny za úkoly, takže po získání takového předmětu se vám otevře příběhová linka, jež ho ještě vylepší. Artefakty můžete nosit na sobě maximálně tři – jednu zbraň, jeden druh šperků a jeden druh oblečení.

Rozšíření Rise of the Angry Earth přináší novinku, o kterou si hráči říkají prakticky od beta testování v létě 2021 - mounti, včetně profese, která se na ně zaměřuje. Game director Scot Lane si mouty opravdu pochvaluje a myslí si, že tým odvedl velmi dobrou práci.

Mounti nejsou jen tak něco, co si za pár zlaťáků můžete koupit u prodejce jako je to v jiných MMO hrách, ale s mounty přichází i nová profese, která se na ně zaměřuje. Díky této profesi si můžete svého mazlíčka pojmenovat, upravit vzhled, zvýšit rychlost, aplikovat speciální efekty, které vylepšují vaši postavu, anebo ho prostě jen nakrmit a zaplnit Steam profil screenshoty vás dvou.

Při vydání rozšíření budeme mít přístup ke strašlivým vlkům, koním a lvům. Další druhy jsou plánovány v budoucnu. Moutni umožní rychlejší cestování po světě a bude je možné kdykoli přivolat. Rychleji se budou pohybovat i po cestách, ale nebudou použitelní během výprav.

V rámci třetí sezóny hráči dostanou nový battle pass, nový systém pro vyvolání války a dojde ke kompletnímu předělání hlavní dějové linky ve starých end-game zónách. S expanzí poté hráči dostanou ještě přístup k novému dungeonu, novou ultimátní schopnost, zbraň (cep) či nový systém obtížností v dungeonech.

New World: Rise of the Angry Earth po boku třetí sezóny vychází 3. 10. tohoto roku, hra je dostupná pouze na Steamu za 40€ nebo 70€ včetně prvního rozšíření. Samotné Rise of the Angry Earth bude za 30€.