Na chytrých telefonech a tabletech si Age of Empires do konce léta nezahrajeme. Společnosti Microsoft a TiMi Studio Group hlásí mírný odklad. Kdy se tedy známé real-time strategie dočkáme?

Age of Empires Mobile máme pro Android a iOS očekávat 17. října/októbra letošního roku. Kromě bitev v reálném čase nabídne hra rovněž manažerskou část se správou postupně se rozrůstajícího sídla.

Age of Empires Mobile bude free-to-play, tedy zdarma ke stažení, ale pochopitelně ve hře budou mikrotransakce. Zbývá zjistit, jak moc budou zasahovat z herního pohledu. Dle všeho si za skutečné peníze bude možné koupit suroviny (dřevo, jídlo, kamení a zlato). Dále zrychlení pro stavění, výzkum a výcvik vojska. A v neposlední řadě historické postavy.

Vývojáři se dušují, že hráči budou moci mystifikovat, klamat a překvapovat své nepřátele v reálné a pohlcující středověké hratelnosti, kterou je série Age of Empires tolik známá.

Těšit se můžete na:

- Několik režimů pro jednoho hráče postavených na základech Age of Empires a obsahujících ikonické prvky z původní PC série.

- Vybudujte své impérium v živém, realistickém středověkém světě s úžasnými civilizacemi, císařskými městy a historickými postavami.

- Poutavá bojiště nabízejí jedinečnou originální hratelnost s rozsáhlými obléháními hradů s realistickými zbraněmi, které se utkávají s vícerozměrnou obranou v boji s tisíci hráči po celém světě.

- Využijte strategii díky realistického a interaktivnímu terénu a počasí.

Pokud máte o Age of Empires Mobile zájem, nezapomeňte vyplnit předběžnou registraci, ať pomůžete komunitě odemknout další cíle. Ty vám ve hře zpřístupní různé bonusy.