Při závěrečných přípravách první sezóny Age of Empires 4 a postupného rozšiřování a vylepšování Age of Empires III: Definitive Edition je od Microsoftu hezké, že stále myslí na hráče hrající definitivní edici druhého dílu této strategické série.

Pokud už jste si dosyta užili válčící husity a Poláky v dodatečném balíčku The Dawn of the Dukes, tak se můžete připravovat na Dynasties of India se třemi novými hratelnými civilizacemi.

V pořadí třetí rozšíření Age of Empires 2: Definitive Edition se bude prodávat od 28. 4. letošního roku na Steamu a Microsoft Store. Těšit se můžete na Bengálce, Drávidy a Gurjary.

SLONI, MOŘE I KONĚ

Při výběru Bengálců budete proplouvat klikaté řeky a snažit se dostat přes husté bengálské džungle, abyste budovali prosperující ekonomiku, která vám umožní sestavit nezastavitelnou armádu slonů. Unikátní bengálskou jednotkou je Tatha, robustní vůz, jenž může útočit zblízka i na dálku.

Drávidové se snaží získat kontrolu nad lukrativními obchodními cestami v Indickém oceánu a vytvořit jednu z nejbohatších námořních říší středověké Asie. Jejich jedinečnými jednotkami jsou Urumští šermíři, bojovníci s ostrými ohebnými meči, a Thirisadai, mohutné plavidlo, které ovládá širé moře.

S Gurjary si užijete jízdu na rychlých koních po úrodných polích a otevřených pláních západní Indie a nepřátele budete masakrovat rozmanitou armádou odolných bojovníků. Jedinečnými jednotkami je rychlá jízda, jež se dokáže vyhýbat nepřátelským útokům, a pěší jednotka, která vypouští salvy smrtících kovových disků.

TŘI NOVÉ KAMPANĚ

Jak bývá u Age of Empires zvykem, tak součástí jsou i tři nové kampaně:

Babur: Téměř sto let po Tamerlánově smrti jeho potomci stále bojují o nadvládu v Transoxii a Persii. Nejmladším z nich je Záhir ud-Dín Muhammad – známý také jako Babur, „tygr“. Sní o obnovení rozpadlé říše, ale další vlna nájezdníků ze severních stepí se chystá vše změnit. V této kampani budete hrát za Tatary a Hindustánce.

Rajendra: Strach z nevyhnutelné korupce sužuje ambiciózního Rádžendru Čolu, který se pohybuje v drsném politickém klimatu jižní Indie. Dokáže Rádžéndra uniknout morálnímu úpadku při rozšiřování říše, kterou zdědil po svém otci, nebo je jeho strach z korupce skutečným vnitřním nepřítelem? V této kampani budete hrát za Drávidy.

Devapala: Devapala, veden učením mahájánového buddhismu, vládne bohaté a pulzující říši. Protože však jeho říši ohrožují nebezpeční soupeři, je pro ambiciózního císaře stále obtížnější najít rovnováhu mezi svou politikou a morálkou. Ospravedlní nakonec účel prostředky, nebo Devapalova snaha o vlastní osvícení a osvícení jeho poddaných selže? V této kampani budete hrát za Bengálce.

Očekáváme, že Dynasties of India DLC se bude prodávat za 9,99 eur (cca 245 Kč).