Age of Empires 2: Definitive Edition má před sebou zajímavý rok. Na jeho začátku vyšla oblíbená počítačová real-time strategie na konzole Xbox Series X/S a Xbox One. Druhou příjemnou novinkou bude příchod rozšíření Return of Rome.

Přídavek vyjde 16. 5. letošního roku nejen na PC, ale rovněž na konzole. V současné době nevíme, co bude jeho součástí. Díky prvnímu artworku se objevují spekulace, že novými frakcemi budou Římané, Egypťané a další národ, nějaký na styl Persie, jež už ve hře je.

Pro remake Age of Empires 2 dosud vyšly tři expanze: Lords of the West, Dawn of the Dukes a Dynasties of India. První balíček přinesl nádech západních mocností s dvěma novými hratelnými civilizacemi. Chopit jste se mohli východogermánského kmene Burgundi a také národa Sicílie.

Druhý balíček obsahoval také dvě nové civilizace (Čechy a Poláky) a tři nové plnohodnotné příběhové kampaně (Algirdas a Kestutis, Hedvika z Anjou a Jan Žižka) odehrávající se ve střední a východní Evropě. Třetí balíček nabídl tři indické civilizace: Bengálce, Drávidy a Gurjary.

Při této příležitosti se hodí zmínit Age of Empires. Tato legendární real-time strategie byla kdysi rozšířena o datadisk The Rise of Rome. Obsahoval čtyři nové civilizace v podobě Římské říše, Palmýřanů, Makedonců a Starověkého Kartága. Tady dobový trailer: