Ještě jsme se ani nedočkali letošního vydání Call of Duty s podtitulem Modern Warfare 3 a už máme téměř jisté informace, že se můžeme těšit na další rok. A ten další. A ten další. V rozhovoru pro GamesBeat se ředitel Activisonu, Rob Kostich, ohlíží za 20 lety celé série. Zrovna tak ale promluvil i o budoucnosti značky.

Právě teď máme naplánované hry až do roku 2027 pro věci, na kterých pracujeme,“ řekl. Následně také začal mluvit o popularitě podsérií Modern Warfare a Black Ops. Podle něho moderní konflikt a blízká budoucnost/minulost představují zlatý střed, který nejlépe funguje. Zdá se tak, že se série bude této éry držet i nadále a nevypadá to, že by byl návrat k druhé světové (jako třeba v Call of Duty: WWII) nebo do daleké budoucnosti (Call of Duty: Infinite Warfare) byl plánovaný. Naopak se samozřejmě společnost chce držet toho, co „s komunitou rezonuje“ pro největší ohlasy, a tedy zisky.

Black Ops je obzvlášť velmi zajímavé, protože Black Ops je o tajných věcech, o kterých nikdo neví. Téma Black Ops dovoluje mnoho kreativity, což je pro vývojáře vždycky velmi zábavné.

To je nejspíš klíčové hlavně z toho důvodu, že ve stejném rozhovoru zazněla i informace, že na vývoji série – respektive v jednotlivých týmech, které se na sérii podílí – aktivně pracuje kolem 3000 lidí. Což je neuvěřitelně ohromné číslo.