Český moderní tycoon Mashinky obdržel druhou aktualizaci se silničními vozidly. Update obsahuje celkem 11 nových vozidel a nový typ silnice. Ten podle autora Jana Zeleného umožňuje vyšší maximální rychlost jednotlivých automobilů.

Silniční vozidla se v Mashinkách poprvé objevila před dvěma měsíci a jde o volitelnou možnost, kterou nemusíte vůbec využívat a nadále se soustředit na vlakovou dopravu. Po druhé aktualizace se počet dostupných vozidel ve hře rozšířil na 21 druhů.

Většina nových vozidel je určena pro druhou a třetí epochu a umožňují převážet více druhů nákladu - železnou rudu, železo, ropu, ropné produkty a co je nejdůležitější - zboží. Kromě nákladních vozidel je v Masinkách i jeden další autobus.

„Při čtení názorů komunity jsem vyrozuměl, že kromě zboží se nejvíce těšíte i na vozidla pro převážení potravin. Bohužel se ale jedná o pokročilejší epochu a tak jsem si je nechal na další update. Abych podpořil nová vozidla i lepší infrastrukturou, vytvořil jsem nový typ cest - asfaltovou silnici. Je dražší, ale umožňuje vozidlům dosahovat větších maximálních rychlostí a některá vozidla budou této vlastnosti využívat. Nový typ silnice má také více dopravních značek a umocňuje tak pocit z pokročilejších epoch,“ prozradil autor.

„Update obsahuje i menší vylepšení a opravy chyb, například můžete vypustit všechna vozidla z depa jedním kliknutím, opravil jsem konečně nasvětlování (aplikaci tzv. normal map) a také aplikování těchto map pro animované objekty. Opravena byla i např. textura tendru portera a pár dalších drobností.“

Po Novém roce slibuje Jan Zelený další novinky, v současné době pracuje na 6. epoše.

Mashinky jsou dostupné v předběžném přístupu na Steamu za 22,99€.