Herní komunitou otřásla smutná zpráva. Dle magazínu Forbes bylo již potvrzeno, že známý Streamer Reckful zemřel ve věku 31 let, jak uvádí jeho spolubydlící a bývalá přítelkyně. Pravděpodobná příčina smrti je sebevražda

Reckful byl populárním především na platformě Twitch, kde hrál převážně World of Warcraft. Jednu dobu patřil mezi nejlepší hráče na světě. Jedním z jeho vrcholových úspěchů bylo umístění se na prvním místě v šesti po sobě jdoucích sezónách ve World of Warcraft. 

Na svém streamu měl desítky tisíc diváků najednou. Po prvních zmínkách o jeho úmrtí bylo na streamované repríze na jeho kanálu přes 40 tisíc diváků. 

Donedávna pracoval na své vlastní hře jako vývojář. Hra nesla název Everland a měli jsme se jí dočkat tento rok. 

Jedním ze streamerů, kteří informovali o jeho úmrtí, byl taktéž známý streamer „WoWka” Asmongold, který na svém Twitteru sdělil, že doufá, že toto bude příklad pro ty, co se posmívají duševním chorobám. Psychické potíže by se neměly brát na lehkou váhu a dle jeho slov by se jim nikdo neměl smát. 

Mnozí se domnívají, že Twitter Reckfula naznačoval jisté úzkosti a psychické problémy. Mnoho e-sportových osobností taktéž apeluje na lidi, aby v případě problémů volali na linku pro prevenci sebevražd. 

Jako vzpomínkový den se uspořádala smuteční akce ve World of Warcraft napříč všemi servery pro vzdání holdu. Pro celou akci se navíc spojili fanoušci Hordy i Aliance. Vyjádřil se k tomu i samotný Blizzard. Ten dává upřímnou soustrast jeho rodině, přátelům a fanouškům po celém světě.

Asmongold se taktéž vyjádřil, že v dnešní době je snadné myslet na zlo, ale nemůžeme zapomenout ani na laskavost, která v hráčích stále je.