Letecké simulátory nás povětšinou staví do role neohroženého pilota. V nadcházejícím počinu Airplane Mode se však zcela nečekaně ujmeme role pasažéra. A to se vším, co k tomu patří.

Tuto velmi netradiční záležitost má na svědomí jediný vývojář jménem Hosni Auji, který na hře pracuje už delší dobu. Jeho cílem je nabídnout zážitek, ve kterém si zažijeme mnohdy nezáviděníhodnou úlohu cestujícího. Celá cesta navíc bude probíhat v reálném čase.

Jak si ale při letu budete moci ukrátit dlouhou chvíli? Stačí se podívat do vašeho příručního zavazadla, ve kterém najdete knihu a mobil. Jen doufejme, že ten mimo jiné nabídne i režim letadla, jinak let skončí pěknou katastrofou. V letadle si navíc budete moci přečíst noviny nebo prozkoumat zdejší zábavní systém zabudovaný v sedadlech.

Abyste se ale u hry nenudili, čas od času vás Airplane Mode překvapí nějakou nečekanou situací. Letadlo například může vletět do turbulence, z řad pasažérů se začne ozývat dětský pláč, přistání bude zpožděno... Takové eventy jsou náhodně generované, takže nikdy nevíte, co vlastně čekat. Zkrátka si ve hře budete moci užít jak všechny slasti, tak i strasti tohoto typu cestování.

Airplane Mode vám nabídne velmi výživnou šestihodinovou cestu z newyorského letiště JFK do islandského Reykjaviku. Pokud byste ale na tak dlouhý let neměli čas, nabízí se vám možnost cesty z JFK do kanadského města Halifax. Ta si pro sebe ukousne jen dvě a půl hodiny.

Jedná se tak spíše o odpočinkovější simulátor, u kterého na pár hodin jednoduše vypnete. Jak tvrdí vydavatel hry AMC, tak je právě Airplane Mode jednou z her, které můžete hrát i v bezvědomí.

Podle všeho si tak Airplane Mode střílí především z náročných leteckým simulátorů. Podle Steam stránky titulu se navíc má jednat o tu nejrealističtější leteckou simulaci, která byla kdy vytvořena.

Uvidíme, jak si s takovou konkurencí poradí nový Flight Simulator od Microsoftu.