Během krátkého časového rozmezí obě velké společnosti na herním trhu (Microsoft a Sony) vytáhly s novinkou, která více než těší obě dvě komunity. O tom, že Sony konečně upustilo od svého až arogantního postoje vůči cross-platformního hraní, čímž pustilo Fortnite coby herního Dobbyho na svobodu, trumf od Microsoftu spočívá v podpoře klávesnice a myši na jeho Xboxu One. 

Je nutné zůstat při zemi, neboť to neznamená, že od určité chvíle bude každá hra na Xbox One disponovat touto podporou. Phil Spencer popsal, že přidání této podpory je čistě na vývojářích, tedy že jim to Microsoft nově akorát umožňuje. Spencerova vize je ale myšlena hezky, protože dle jeho slov se na konzole mohou dostat hry, které jinak klávesnici a myš vyžadují.

Spencer dále potvrdil spekulaci, která pár měsíců nazpět kolovala internetem. Nesla v sobě zprávu, že na setu klávesnice s myší pro Xbox One dělá společnost Razer, jež se na herní periferie specializuje. Klávesnici s myší do svého Xboxu připojíte přes klasické USB. 

Prvním podporovaným titulem bude free2play záležitost Warframe. Více informací Microsoft zatím nesdělil, ovšem detailnější novinky máme očekávat letos v listopadu v rámci akce XO18.