Tak to vypadá, že jsme objevili concept art na starší a velmi pravděpodobně zrušenou Superman hru od WB Montreal. Obrázek objevil uživatel Twitteru Tatlinsky na osobní webové stránce umělce Joëla Dose Reisa Viegase, zdá se, že tento artwork vyobrazuje Supermana v letu přes pulzující Metropolis.

Zmiňovaný umělec je viceprezidentem montrealské kreativní agentury Steambot, která společně právě s ním dříve pracovala pro WB Montreal. Viegas pomohl vytvořit koncepty postav pro Batman: Arkham Origins a také skiny v DLC pro Batman: Arkham Knight, na němž se podílelo i Rocksteady. Samotný artwork naleznete v obrázkovém portfoliu s názvem Batman Games, přičemž velká část obsahu je zaměřená na Origins a Knight.

Už dříve se tušilo, že WB Montreal pracuje po vydání Arkham Origins na hrách Superman a Suicide Squad. Sedělo to i se seznamem volných pracovních míst z roku 2015, který potvrdil práci na dvou AAA titulech rozšiřujících universum DC Comics v interaktivním prostoru.

Dále se v roce 2017 objevily zprávy, že Suicide Squad hra byla zrušena. Někteří se domnívají, že artworky ze stejné složky konceptů jako obrázek se Supermanem, včetně řady skic Harley Quinn, by mohly představovat práci na tomto projektu. Vzhledem k tomu, že byly vytvořeny v roce 2014 mohly být tyto koncepty pro hru, i když mohly také představovat ranou práci na Arkham Knight DLC.

Od roku 2015 nepadlo o hře se Supermanem ani slovo, je tak velmi pravděpodobné, že byla zrušena a nikdy se jí nedočkáme. Zejména za předpokladu, že WB Montreal je nyní hluboce zaměřeno na vývoj hry založené na Court of Owls. A pokud jde o Rocksteady, to tvorbu Superman hry popřelo v roce 2018.

No, necháme se překvapit. Obecně celé portfolio WB her je právě teď jedna velká záhada.