Poté, co bylo GDC zrušeno kvůli obavám ze šíření koronaviru, nyní organizátoři akce oznámili, že se bude konat v létě. Konkrétně od 4. do 6. 8. v Moscone Center v San Franciscu v Kalifornii.

Podle organizátorů si GDC Summer zachová stejnou vysokou úroveň odborně vedených rozhovorů jako tradiční GDC a bude i nadále poskytovat působivý dvoudenní zážitek z výstavních expozic. Také nám byla slíbena nová řada mikrotalků, fireside chatů a vyhrazený prostor pro komplexní zasedání kariérového rozvoje.

Registrace na GDC Summer by měla být umožněna brzy a konferenční vstupenky lze zakoupit za zvýhodněnou cenu 99 a 299 dolarů do 10. 7. V tuto dobu však není známo, jestli budou v případě odložení či úplného zrušení akce lidem navráceny peníze. Pořadatelé řekli pouze to, že „budou i nadále sledovat nejnovější informace zdravotnických pracovníků, aby zajistili bezpečnou a přesvědčivou událost.“

GDC není jediná herní akce, kterou koronavirus ovlivnil. Až na Gamescom jsou skoro všechny velké herní události odloženy nebo zrušeny, včetně E3 v Los Angeles, která se letos vůbec neuskuteční.