Studio Red Barrels se stalo obětí kyberútoku. Oznámilo tak hráčům skrze své webové stránky a sociální sítě, které následně přepnulo na soukromé. Podle některých zdrojů (například webu MP1st) byla útočníkem skupina Nitrogen Ransomware, která se dostala k 1,8 terabajtů dat.

Hned, jak jsme si události všimli, zavedli jsme opatření k ochraně systému a udržení informací,“ popisuje studio. Red Barrels si najalo externí experty na kyberochranu, kteří situaci prošetřili. „S vyšetřováním u konce a bezpečnostní hrozbou pod kontrolou, chceme ubezpečit naše hráče, že nebyli událostí zasažení,“ zdůrazňuje studio.

Podle serveru Insider Gaming došlo k úniku zdrojových kódů, herních buildů, informací ke kreditním kartám společnosti a informacím o zaměstnancích. Studio tvrdí, že svým zaměstnancům nabízí podporu, pokud ji budou potřebovat.

Útok bude mít dopad i na vývoj The Outlast Trials. „Budeme se snažit následovat naše plány, ale bohužel, některé věci budeme muset posunout,“ vysvětlují vývojáři. Co konkrétně bude posunuto, odhalí brzo.

Studio Red Barrels stojí za sérií hororových her Outlast. Posledním dílem byl kooperativní prequel The Outlast Trials. Vývojáři titul stále aktualizují, ale naši recenzi z doby, kdy hra opustila Early Access, si můžete přečíst zde