Každý indie nadšenec jistě někdy slyšel o velmi dobře zpracované hře Stardew Valley, kterou vyvinul pouze jeden vývojář, Eric Barone. Ten na hře nepřestává pracovat a připravuje pro ni svěží obsah. Nedávno však na Twitteru prozradil, že aktualizace pro Stardew Valley nejsou v poslední době jeho jedinou pracovní činností. Prý chystá další dvě nové hry.

První hra by se podle všeho měla odehrávat ve stejném universu jako Stardew Valley a nabídne nám lepší hudbu, vyprávění, zvukový design i detailnější grafiku. Nepůjde ale o farmářský simulátor. Druhá hra by měla být o něco menší a taktéž určitým způsobem vázána na Stardew Valley.

Oba tituly bohužel mají jeden velký problém a to, že na ně budeme muset čekat ještě pěkně dlouho. Barone si totiž chce dát načas, aby vytvořil jakoukoli hru, která mu přijde přirozená, bez přílišného tlaku nebo očekávání. Druhé hry bychom se kvůli menšímu rozsahu měli s největší pravděpodobností dočkat o něco dříve.

Další informace o připravovaných hrách Erica Barona potom pochází od herního magazínu IGN, který tvrdí, že oba projekty jsou singleplayerové 2D hry z ptačí perspektivy a s pixel artovým grafickým zpracováním, což jim bude dodávat stejný feeling jako mělo Stardew Valley.