Švédské studio The Outsiders oznámilo, že vývoj vikingské hry Darkborn je zrušen. Darkborn byl v roce 2016 představen jako Project Wight, měl vyjít pod Private Division od Take-Two. Bohužel se tak už nestane a pravděpodobně navždy upadne do zapomnění. Samozřejmě zde stále je šance, že by se vývojáři ke hře někdy v budoucnu vrátili, ale aktuálně se spíše budou soustředit na další projekty.

Naposledy jsme o hře mohli něco málo slyšet minulý rok, kdy vyšel docela povedený gameplay trailer, na který se můžete podívat výše. Od té doby se však toho moc nedělo a neměli jsme pomalu ani tušení, jestli hra vůbec existuje. Nyní však známe konečně pravdu a zkrátka se musíme s tímto zajímavým projektem rozloučit. Přece jenom to nebude poprvé.

V Darkborn jsme se měli vžít do role netvora a snažit se zachránit před krutými vikingy, kteří vás nemají zrovna v lásce a udělají cokoliv, aby se vás konečně zbavili. Hra však neměla být jenom o tom, že se vás skupina lidí snaží vyhladit. Ocitli byste se v daleko větším konfliktu mezi mocnostmi, jehož specifika se během hry měly vyjasnit. Je to klasická pomsta, ale také záhada: co se stalo se světem a lidmi? Mohou být spaseni? To už se nedozvíme. 

Současně jsme jako monstrum měli toužit po pomstě, přestože šlo o nevinné monstrum, které ze začátku mělo být malé a postupně růst a nahánět nepřátelům větší a větší strach.

The Outsiders nyní pracují na „něčem novém, něčem úžasném“. Nic však zatím nevíme. Naštěstí se v oznámeních uvádí, že další informace dostaneme velmi brzy.