V posledních letech se stal battle royale žánr opravdu populární a spousta herních studií s ním měla do budoucna velké plány. Jedním z takových studií bylo i Housemarque, které nám v roce 2018 oficiálně představilo novou battle royale hru s názvem Stormdivers. Bohužel je rok 2020 a my se o Stormdivers dozvídáme smutnou zprávu.

V příspěvku k 25. výročí studia vývojáři prozradili, že pozastavují všechny aktuální projekty včetně Stormdivers a zaměřují se na dosud neoznámený AAA titul. Mělo by se jednat o jejich největší a nejambicióznější hru vůbec. Ve vývoji je už přibližně tři roky a odhalení by se měla dočkat koncem tohoto roku.

„Teď se zaměřujeme na dodání naší nejambicióznější a největší hry k dnešnímu dni a na pozastavení každého dalšího projektu, včetně vývoje Stormdivers. Je skvělé, že se celá společnost může sejít a vydat tuto hru, která bude definovat další vývoj Housemarque,“ stojí v prohlášení.

Kdy bude vývoj Stormdivers a dalších pozastavených projektů pokračovat už v příspěvku zmíněno nebylo. Jo, taky mě to trochu mrzí, ale na druhou stranu jsem rád, že pro nás Housemarque chystá úplně nový AAA titul, o kterém se více informací nejspíše dozvíme ještě v průběhu tohoto roku.