Po mnoha náznacích a únicích konečně vychází remasterovaná verze Beyond Good and Evil. Kriticky oblíbené, avšak komerčně neúspěšné hry od Ubisoftu pod režií Michela Ancela, známého hlavně jako tvůrce Raymana.

Nová verze Beyond Good and Evil 20th Anniversary Edition se chlubí podporou 60 FPS a 4K rozlišení, přináší ale řadu dalších vylepšení, jako je automatické ukládání, možnost přenastavení ovládání, podpora klávesnice a myši nebo možnost přeskočit cutscény.

Ti, co už hru hráli a rádi by si ji zahráli znova, ocení nové trofeje a achievementy, režim určený pro speedrunnery, předělaný soundtrack nebo galerii s videi a artworky. Zaujmout by také mohla nová mise, která děj původní hry propojí s připravovaným pokračováním (o tom, že se na hře skutečně pracuje, jsme vás informovali dříve).

Minimálně PC verzi provází při vydání drobné problémy. Steam verze má v době psaní článku „smíšené“ hodnocení s 69 procenty ze 123 recenzí. Negativní recenze si nejvíce stěžují na nutnost služby Ubisoft Connect a nepřítomnost achievementů skrz Steam, ačkoliv jsou inzerované. Na Steamu si navíc už ani nezakoupíte původní verzi hry, to lze pouze přes obchod Ubisoftu a GOG.com. Z konzolových obchodů jsou ostatní verze her rovněž staženy.

Beyond Good and Evil 20th Anniversary Edition vychází 21 let po původní hře a jde v pořadí už o druhý remaster této hry. Ten předchozí, Beyond Good and Evil HD, vyšel už v roce 2011. Nové verze vychází na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Napříč všemi platformami by měl fungovat cross-save. Hra se nabízí za cenu 499 korun/19,99 euro, popřípadě je dostupná v rámci předplatného Ubisoft+. Společnost Limited Run Games také chystá fyzickou a sběratelskou verzi hry, která vychází 12. července.