Vedoucí divize World of Warcraft Classic – Brian Birmingham – se rozhodl opustit studio Blizzard kvůli politice nuceného hodnocení zaměstnanců.

Blizzard Entertainment zavedl proces hodnocení zaměstnanců již v roce 2021. Zde jsou zaměstnanci řazeni na křivce a pracovníci na vysokých pozicích musí udělit nízké hodnocení určitému procentu zaměstnanců. Špatné hodnocení může ovlivnit výplatu i budoucí povýšení.

Tato „vynucená“ politika se Birminghamovi nelíbila natolik, že se rozhodl svůj manažerský post opustit a o situaci ve firmě se podělil se zpravodajským portálem Bloomberg.

Brian Birmingham, který byl rozčarován touto politikou šéfů Blizzardu, poznamenal, že tento druh politiky je pro pracoviště nezdravý, vytváří frustraci, soutěživost mezi zaměstnanci a podporuje sabotáže práce toho druhého. V konečném důsledku má hodnocení narušovat důvěru a podkopávat kreativu.

Bývalý manažer WoW Classic také napsal, že odmítá pracovat v Blizzardu, dokud společnost neodstraní tuto politiku. Také si myslí, že Blizzard trpí pod Activisionem Blizzard, který označil za problematickou mateřskou společnost.

Mluvčí Blizzardu v minulosti prohlásil, že systém hodnocení zaměstnanců byl vytvořen tak, aby podpořil „vynikající výkon“ a „zajistil, že zaměstnanci, kteří neuspokojivě plní své úkoly, dostávají spravedlivou zpětnou vazbu“.