I přestože EA tento rok zaznamenalo úspěch u Apex Legends, tak dle vedení společnosti byl výsledek hospodaření nižší, než očekávali. Asi ani nemusíme zmiňovat velký neúspěch v podobě Anthemu. To je taky důvod, proč se vedení rozhodlo, že se tento fiskální rok vzdají svých odměn. 

Jak je podrobně popsáno v přehledu podnikání EA na internetových stránkách Komise pro cenné papíry a burzu v USA, generální ředitel Andrew Wilson a jeho výkonní pracovníci se rozhodli, že nebudou dostávat peněžní bonusy, které by obvykle získali v rámci jejich systému odměňování za výkonnost.

“I když jsme zklamáni z našich fiskálních výsledků v roce 2019, chápeme výzvy, kterým čelíme, a budeme se i nadále zaměřovat na to, jak můžeme využít silných stránek naší společnosti, abychom mohli využít našich příležitostí,“ uvádí zpráva.

A i když se to nezdá, tak EA v letech 2014-2018 zaznamenávalo velké úspěchy a například FIFA 19 je za rok 2018 nejprodávanější konzolovou hrou v Evropě. Uvidíme tedy, co nám EA přinese v budoucnu, nicméně spousta hráčů se těší na očekávané Star Wars Jedi: Fallen Order, tak uvidíme.

Co si o tom myslíte vy? Je podle vás správně, že vedení bude bez odměn?