Pokud máte rádi realtimové strategie, jistě vás potěší zpráva, že byla oznámena válečná RTS hra War Room, která nás zavede do Afghánistánu, kde budeme vysílat americké vojáky na nebezpečné mise, dobývat nová území, využívat několik druhů vojenské techniky i jednotek, a především lovit teroristy. Většina misí je navíc inspirována skutečnými událostmi, takže si přijdou na své i největší nadšenci válčení.

Budete začínat v jednom z devíti sektorů, odkud budete ze svého velitelského centra nasazovat jednotky na různá místa, aby zneškodnily nepřátele a zabezpečily danou oblast. Nic jednoduchého to však nebude. Každá mise vyžaduje jiný druh jednotek a musíte dobře uvažovat nad tím, kolik vojáků na jednotlivé mise pošlete. Máte totiž omezené zdroje a nikdy nevíte, kdy je budete potřebovat. Také je velmi důležité hledět na bezpečnost základen a na popularitu vašich akcí. Podle svého konání potom budete odměněni dalšími jednotkami a vozidly, což vám umožní provádět větší a složitější operace.

Hra by nám měla dále nabídnout poměrně velkou 3D mapu o rozměrech 1 000 km², jež byla tvořena podle skutečné mapy Afghánistánu. War Room dokonce neztrácí na realističnosti ani po stránce toho, jak budete vše sledovat. Buďto použijete satelitní pohled pro správu svých jednotek a vybavení, nebo vyšlete drony, abyste viděli dění na bojišti v reálném čase.

Po grafické stránce je to s realističností hry horší. Nechci říct, že je vyloženě hnusná, ale v porovnání s ostatním realtimovými strategiemi nevypadá zrovna nejlépe. Na druhou stranu si i přesto nejspíše užijeme několik vzrušujících hodin plnění hlavních i vedlejších misí.

War Room by měl vyjít na PC ve službě Steam. Datum vydání zatím neznáme. Měli bychom se ho však brzy dočkat. Mezitím se podívejte na trailer výše a okolní obrázky.