Patříte mezi fanoušky EVE Online nebo jiných vesmírných titulů? Tak to mám pro vás skvělý tip. MMORTS Starborne vyvíjené islandským studiem Solid Cloud složeným z několika vývojářů, kteří se podíleli právě na EVE Online, je nyní po dlouhém vývoji od roku 2014 a devíti alfám dostupné v otevřené betě. Nemusíte tedy zaplatit ani korunu a vydat se do úžasného světa tohoto připravovaného titulu a ovládnout celou galaxii za pomoci svých strategický schopností.

Starborne je vesmírná strategie jako vyšitá. Těšit se můžete na bitvy tisíců hráčů a náročné rozhodování. Vše navíc běží v reálném čase, takže můžete očekávat velmi dlouhou herní dobu, která se může vyšplhat i na několik týdnů či dokonce měsíců. Zkrátka dobývání vesmíru ve Starborne strávíte pomalu více času, než je zdrávo. 

Hra nepřešla do otevřené beta verze jenom tak, nýbrž na oslavu zcela nové mapy. Její velikost je 825 356 hexů, což je ohromující množství prostoru. Nová mapa také obsahuje další bezpečnější startovací zóny a oblasti s vyšším počtem zdrojů. To pomůže především nováčkům a povzbudí je to pokračovat dál, aby se dostali k většímu množství obchodních příležitostí uprostřed vesmírného konfliktu.

Ve Starborne se také objeví nové podmínky pro vítězství. Vítězství budete moct dosáhnout vojenským dobýváním, ovládnutím opozice, průmyslovou nadřazeností nebo jednoduše mít co nejvíce prostoru. Později by mohly přibýt ještě další podmínky jako třeba založení aliancí, tajných obchodů a vesmírných špionáží. Možností je hromada.

Tak na co ještě čekáte? Vyzkoušejte si Starborne zdarma.