Během včerejška nám byla oznámena zcela nová a velmi zajímavá středověká strategie Manor Lords. Hra je inspirována historickými odkazy Evropy z 11. až 15. století a nabídne nám propracované stavění vlastních měst či menších vesnic. A vzhledem k tomu, že se jedná o plnohodnotnou real-time strategii, můžeme se těšit i na velké taktické bitvy.

Manor Lords už z prvního traileru dost připomíná středověkou verzi velmi úspěšné strategické série Anno. Trailer nám mimo jiné odhalil, že stavba měst bude velmi „volná“. Hra totiž nebude využívat pro stavbu mřížku a budete mít úplnou kontrolu nad umístěním a rotací jednotlivých staveb.

Celá hra také klade velký důraz na detail, díky čemuž se zcela ponoříte do středověké atmosféry. Pokud jde o rozsáhlé taktické bitvy, budeme moct využívat různé jednotky a těšit se můžete i na jejich velkou realističnost. S tou zároveň souvisí i neustále se měnící počasí, a dokonce i roční období. Navíc celou hru vyvíjí pouze jediný vývojář, který naslouchá komunitě a ocení jakékoliv názory, nápady či kritiku.

Hra by měla vyjít v předběžné přístupu na Steamu ještě letos na podzim s tím, že tam zůstane jeden až dva roky a bude se postupně zlepšovat. Verze, kterou jsme mohli vidět, je pouze pre-alfa, což znamená, že ve finále po dokončení vývoje může Manor Lords vypadat úplně jinak.