Když se zmíním o hře Minecraft, tak se domnívám, že o ní ví každý, kdo tohle právě čte. Co když vám ale povím, že si tuto hru budeme moci zahrát i v rozšířené realitě? 

Půjde o hru podobnou již zaběhnuté hře Pokemon Go. Budete chodit po svém městě a okolí a sbírat předměty, jenž můžete později využít ve druhé části hry, ve které budeme moci samozřejmě stavět. Konkrétně půjde o umísťovaní bloků pomocí AR do reálného světa. A když budeme chodit po městě se zapnutou hrou, tak uvidíme stavby všech lokálních hráčů. Jen se předem bojím, jak to bude s mazáním výtvorů po určité době. Vsadím se, že budou hráči, co se budou bavit náhodným umísťováním bloků a tím hyzdit hru.

Pokud by vás hra zaujala tak již od července je možné podat přihlášku do uzavřené bety, ale pouze pro iOS. To se samozřejmě nelíbilo uživatelům Androidího systému. Proto je nově spuštěna možnost i pro ně. Stačí když budete mít minimálně Android verze 7 a je vám více než 18 let. Zároveň upozorňujeme na nutnost mít účet na microsoft, nebo Xbox Live. Pokud splňujete tyto podmínky tak se můžete přihlásit na webu vývojáře.