Free to play her je na Steamu celá řádka, ale jen málo která z nich mě bavila tak moc, jako zrovna Unturned. Sice nemá žádnou revoluční grafiku, ale způsob gameplaye a prostředí je opravdu tak zajímavé, že bych hru rozhodně doporučil. Co tedy může Unturned nabídnout?

Aby bylo jasno - Unturned rozodně není hrou pro každého. Již zmíněná grafika dokáže od hraní hry opravdu odradit, ale pokud se přes to přenesete, dostanete se do světa plného zombíků. Zombie nemají žádnou převratnou umělou inteligenci, prostě stojí, chrchlají si a pokud vás uvidí, poběží přímo za vámi.

Co je tedy vaším úkolem? Musíte prozkoumávat prostředí, sbírat jídlo a další předměty, kterých je ve hře celá řádka. Aby bylo předměty kam dávat, musíte sbírat i oblečení, do jehož kapes se dají věci ukládat, a musíte si najít batůžek. Za zmínku stojí crafing systém, který je relativně propracovaný a vyrobit si můžete opravdu hodně věcí.

Hra je free to play, ale můžete si k ní dokoupit "Permanent Gold Update", který vás bude stát 4,99€. Přidává do hry lepší upravení vaší postavy, "zlatý mód" ve kterém je celý svět velmi bohatý na dobré itemy, přizpůsobení uživatelského rozhraní a spoustu dalších věcí.

Ve hře je aktuálně několik map, mezi které patří i například Hawaii nebo Rusko. Vývojáři hry pracují na nových updatech a hru aktivně aktualizují, i když zatím oficiálně nevyšla a je v beta verzi. Hru si můžete zdarma stáhnout na Steamu.

Hráli jste Unturned? Bavilo vás hraní, nebo vás grafika odradila? Podělte se s námi o svůj názor v komentářích pod příspěvkem!