Do nového Playstationu zbývá více jak rok, nicméně už teď se dozvídáme nové funkce, specifikace, hry, které konzoli pravděpodobně odstartují a nadšení fanoušků stále stoupá. Nyní se k nám dostává i patent, který si Sony nedávno zaregistrovalo. Konkrétně se jedná o designový patent. Bude snad PlayStation 5 vypadat takto?

Tento patent byl zaregistrován jako elektronické zařízení společnosti Sony a to 13. srpna 2019. Patent je registrován prostřednictvím WIPO (Světový úřad pro duševní vlastnictví). Na patentu samotném je i uveden designer Sony Yusuhiro Ootori. Na podrobnosti patentu se můžete podívat zde.

Patent Sony PS5: co to tedy znamená?

Na celém patentu je samozřejmě nejzajímavější design ve tvaru písmene V, jakožto možný odkaz na římskou číslici V tedy 5. Na obrázku je vidět několik portů USB a řada tlačítek pro vysunutí disku, zapnutí napájení a další funkce připojení. Na obrázku se taktéž nachází tenký slot, pravděpodobně pro diskovou jednotku. Žebrování bude nejspíše pro chlazení, které by mělo zvládnout uchladit masivní výkon nového PS.

Konečné výrobky však většinou nevypadají naprosto shodně s jejich patentovými diagramy a je tedy možné, že se jedná pouze o včasný návrh, jak by nové PS mohlo vypadat. A jak se patentovaný design líbí vám? Chtěli byste, aby takto nový PlayStation skutečně vypadal?