Twitch je jedna z největších streamovacích platforem. Pokud byste chtěli streamovat, musíte proto využít potřebný software. Aktuálně je nejrozšířenější OBS, do něj za dobu jeho existence vzniklo několik rozšíření a pluginů. Máte tak nespočet možností pro nastavení streamu k vašim představám. Twitch však nyní přišel se svým vlastním programem. Ten je zatím v betě a moc toho neumí.

Software Twitch Studio by však mohl usnadnit start převážně novým streamerům, jelikož se nepředpokládá, že by ti, co jsou navyklí například na OBS, přecházeli.

"Naslouchali jsme našim uživatelům, poskytovali nám zpětnou vazbu, hovořili o jejich zkušenostech, o tom, jak začali streamovat, jak postupují,“ řekl ředitel společnosti Twitch pro správu produktů Cheng Cheng Verge. Streamování je sice zábavné, ale začátek je složitý, jelikož nastavení streamu nepatří zrovna k nejjednodušším záležitostem.

Twitch Studio zatím nabízí pouze základní nastavení konfigurace mikrofonu, webkamery a taktéž uživatelům nabízí pár šablon pro přizpůsobení vzhledu streamu.

Škoda jen, že s tím Twitch nepřišel dřív, no je zde možnost že jde o konkurenční tah, jelikož díky streamerovi Ninjovi se aktuálně dostává do popředí i platforma Mixer. Vlastní streamovací software tak může být snaha přilákat nové streameri právě na  Twitch