Sabotage, indie studio stojící za titulem The Messenger, spustilo na Kickstarteru kampaň pro svůj nový projekt Sea of ​​Stars. Jedná se o krásné tahově založené RPG, jež slouží jako prequel rozšiřující a obohacující svět představený v The Messenger.

U Sea of ​​Stars se vývojáři nechali inspirovat klasickými RPG tituly jako Chrono Trigger, Breath of Fire a Illusion of Gaia. I když je to žánrově poměrně velká změna, tvůrci říkají, že tak se teď věci mají a tento plán bude uskutečněn. Zde je vyjádření generálního a kreativního ředitele Thierryho Boulangera:

"Chtěli jsme začít budovat zájem o tento svět. Pomalu vyprávíme důležité oblouky příběhu tohoto světa. Žánr hry, který použijete, je vždy nejlepší způsob, jak vyprávět jakýkoli příběh. Pro The Messenger to byla plošinovka, protože měl jen jednu postavu a více lineární, přímočaré mise; nyní je to všechno o průzkumu, partě šesti lidí a vyšších sázkách, takže RPG je tam nějak naznačeno."

Ve světě Sea of ​​Stars narazíte na kolonie humanoidních mořských koníků, skupiny goril ukrytých hluboko v temné jeskyni či na kult ještěřích vrahů, kteří se snažili oživit svou zlou bohyni. A především vás v něm čeká velká hrozba v podobě příšery, která dokáže manipulovat s kostmi, krví a masem a tvořit z nich ohavnosti.

Hra obsahuje až šest hratelných postav, každá má vlastní bojový a osobností styl. Jednu z těchto postav si vyberete a postavíte se po boku dětí slunovratu, Valere a Zale, které chtějí ono strašlivé monstrum zastavit.

Bitvy jsou ve hře založeny na typickém tahovém systému, ale nejsou zdaleka pasivními záležitostmi. Abyste udeřili svému protivníkovi co nejsilnější ránu, budete muset dobře načasovat váš „vstup“ s okamžikem, kdy dojde k animaci útoku. Naprosto stejně potom funguje obrana.

Tak co? Líbí se vám Sea of ​​Stars? Pokud ano, můžete podpořit vývojáře na Kickstarteru a počkat do roku 2022, než hra dorazí na PC a konzole.